maandag 4 juni 2007

3. HET GEHEIM (vervolg)

De meeste mensen trekken aan bij veronachtzaamheid, d.w.z. zonder er zelf erg in te hebben, zonder zich er van bewust te zijn. Ze denken geen controle te hebben over hun gedachten. Dat hun gedachten op automatische piloot staan en dat alles hun maar overkomt.
Maar, zoals al gezegd, gedachten kunnen veranderd worden.
Uit gewoonte hebben we vaak steeds weer dezelfde gedachten, zodat het lijkt dat we die gedachten niet kiezen.
Maar toch heb je die keuze ooit gemaakt.
En net zoals je kan kiezen om een negatieve gedachte te hebben, kan je kiezen om een positieve gedachte te hebben.

Je gedachten zijn de oorzaak van je gevoelens.
En je gevoelens zijn dan ook een geweldig hulpmiddel om je te laten weten wat je aantrekt.
Voel je vaak negatieve gevoelens, zoals jaloezie, haat, wrok, verdriet, angst, frustratie, enz...., dan zijn dat leidraden om je te laten weten dat datgene waaraan je denkt niet in overeenstemming is met datgene wat je echt wilt.
Voel je je goed, voel je positieve emoties zoals hoop, geluk, vreugde, liefde... dan zijn dat weer leidraden om je te laten weten dat datgene waaraan je denkt wel in overeenstemming is met wat je wilt.
Je gevoelens zijn dus een feed-back mechanisme om te weten of je op het juiste spoor zit of niet.

Wat je dus doet, gaande door de verscheidenheid van ervaringen van alledag, is gedachten aanbieden die letterlijk je toekomstige ervaringen creëren...en aan hoe je je voelt kan je zeggen of datgene waar naartoe je je beweegt je zal bevallen eens je daar bent.

Wat het ook is dat je voelt
het is een perfecte afspiegeling van wat bezig is te worden

M.a.w. om precies te krijgen wat je wilt is wat je denkt belangrijk, maar het is net zo belangrijk hoe je je daarbij voelt.
We creëren onze ervaringen met onze gedachten én onze gevoelens.
Dit is de reden dat mensen van zodra ze uit bed stappen en ze stoten bvb. hun kleine teentje, ze vervolgens in een spiraal terechtkomen en hun hele dag verloopt zo.
Ze hebben er geen idee van dat een simpele wijziging in hun emoties hun hele dag kan veranderen...
En hun hele leven !

Als je nu begint met een goed gevoel, dan zal je verder, als je niet toelaat die toestand te verknallen, door de Wet van Aantrekking, meer situaties, mensen, omstandigheden aantrekken die dat goede gevoel in stand houden en versterken.
Je kan NU, op gelijk welk moment, beginnen met je gezond te voelen, je welvarend te voelen, de liefde te voelen die je omringd, zelfs als het er niet is.....
En wat er zal gebeuren is dat het universum zal corresponderen met de aard van dat innerlijk gevoel...en zich manifesteren. Omdat dat is hoe jij je voelt !

Nogmaals, waar het op neerkomt is dat je datgene in je leven als ervaringen aantrekt waar je je aandacht op richt en wat je voelt, of dat nu iets is wat je wilt of niet.

Wat je denkt en wat je voelt
en wat zich daaruit manifesteert
is altijd in overeenstemming met elkaar

Iedere keer weer, zonder uitzonderingen.
Ik beloof je, als je je hiervoor kunt openstellen dan zijn de beloningen zeer de moeite en de mogelijkheden eindeloos.
Het betekent onder meer dat wat je gedachten ook hebben gedaan in je leven ongedaan kan worden gemaakt door een verandering in je bewustzijn.
Waar we ook vandaan komen, wat er in ons verleden ook gebeurt is, of hoe slecht we er ook aan toe zijn, we kunnen ons leven ten goede veranderen.

Het is echt belangrijk dat je je goed voelt, want dit goed voelen wordt als signaal uitgestuurd in het universum en je zal meer van hetzelfde goede aantrekken.
En hoe meer je je goed voelt hoe meer dingen je zal aantrekken waardoor je je goed voelt...enz....
....enz....
Wanneer je dit onder de knie begint te krijgen, je gedachten begint te sturen gebaseerd op hoe ze voelen, wanneer je het verband begint te ontdekken tussen wat je voelt en wat je denkt en wat er vervolgens naar je terugkomt, dan zal je voor je er erg in hebt weten en begrijpen dat jij de schepper bent van je eigen realiteit.
Zij die dit van op een afstand gadeslaan zullen met verbazing staan kijken naar het perfecte leven dat jij leidt.
Kleine wonderen zal je in je leven zien gebeuren.
Wat je niet wilt in je leven zal daaruit verdwijnen.
Dingen, mensen, omstandigheden, gebeurtenissen die je wel wilt zullen in je leven opduiken.

Het leven kan absoluut fenomenaal zijn
En dat hoort het ook te zijn
En dat zal het ook zijn
Als je deze principes in de praktijk begint toe te passen !

Geen opmerkingen: