vrijdag 8 juni 2007

9. HET GEHEIM EN DE WERELD

Als we naar de wereld kijken dan horen we vaak : Het gaat niet goed met de wereld. Er zijn veel problemen.
Wanneer je nu kranten leest of nieuwsberichten herbekijkt van 10, 15 jaar geleden, dan ging het ook niet goed met de wereld. In de jaren '70 was de wereld ook in crisis, enzovoort....
Net zo vaak als er crisissen waren en het niet goed ging met de wereld waren en zijn er mensen die zeggen : Dat willen we niet, we moeten daar iets tegen doen, we moeten die dingen doen verdwijnen.
Wat ze niet beseffen is dat wanneer ze duwen tegen het ongewenste, ze daarmee het ongewenste meer macht geven.

Onze wereld voert een oorlog tegen armoede, tegen kanker, tegen honger, tegen terrorisme, tegen 'zinloos' geweld, tegen terrorisme, en zei ik al dat er een oorlog woedt tegen terrorisme... En als dat geduw tegen is meer toevoegen aan.
Want je kan niet 'nee' zeggen en het doen verdwijnen.
Als je nee zegt tegen iets dan richt je al je focus op wat je niet wilt en dus trek je meer van dat aan.

Carl Jung zei : Datgene waartegen je je verzet, volhardt.

Door je tegen iets te verzetten hou je het in stand.
De reden daarvoor is dat wanneer je je tegen iets verzet, zeggende en denkende : nee, ik wil dat niet want dat maakt dat ik me zo voel, dat maakt hoe ik me nu voel... dat je daarmee een zeer sterk signaal uitstuurt van het gevoel dat je echt niet wilt !
En dus creëer je meer van dat wat je niet wilt.

De anti-oorlog beweging creëert, ongewild, onbewust en zonder twijfel goedbedoeld, maar spijtig genoeg, meer oorlog.
Moeder Thérèsa wist dit al : Toen haar ooit gevraagd werd of ze wou meestappen in een mars tegen de oorlog zei ze : Nee... maar als je een mars houdt voor de vrede, dan kom ik.
Wees dus niet 'tegen', maar wees 'voor'.
Wees niet tegen oorlog, maar voor de vrede.
Wees niet tegen honger, maar voor meer dan genoeg voedsel voor iedereen.
Als je tegen een bepaalde politicus bent, wees dan voor zijn opponent.
Hoe vaak zien we niet dat verkiezingen uitvallen net in het voordeel van diegene die veel verzet oproept....... want die krijgt al die energie, al die aandacht !

Je moet je aandacht richten op dat wat je wilt en niet op dat wat je niet wilt.
Natuurlijk mag je wel nota nemen van wat je niet wilt want dat verschaft je het contrast om te weten wat je dan wel wilt.
Maar het is zo dat hoe meer je denkt aan en praat over dat wat je niet wilt, over hoe slecht het toch allemaal is, er de hele tijd over leest en zegt hoe vreselijk het is..... dat je dan meer van dat creëert.
Als mijn aandacht gericht is op iets treurigs, iets problematisch, iets slechts, dan zal zich dat manifesteren.
Ik kijk al lang niet meer naar het nieuws, lees geen kranten, kijk niet naar programma's over oorlog en andere ellende, want dat geeft mij een slecht gevoel.
Richt je liever op de goede dingen, want door je op de goede dingen te richten voel je je goed. En door je goed te voelen breng je meer goede dingen in de wereld en in je eigen leven.
Als je je goed voelt verhef je niet alleen jezelf, je verheft ook de wereld !

******

Een vraag die vaak gesteld wordt, en misschien ook door sommigen van jullie, is : Wanneer nu iedereen 'het geheim' gaat gebruiken, als nu iedereen de principes van de Wet van Aantrekking gaat toepassen en het universum als een catalogus beschouwen, raakt de boel dan niet uitverkocht...?

Wel, dit is nu het mooie aan dit alles : Er is genoeg voor iedereen !
Er bestaat een leugen. Een leugen die zich als een virus verspreidt in de geest van de mensheid. En die leugen is dat er NIET genoeg is voor iedereen. Er is schaarste, beperking, en er is gewoon niet genoeg.
Die leugen zorgt ervoor dat mensen leven met angst, hebzucht, vrekkigheid, schaarste....en die gedachten van angst, hebzucht, schaarste, enz. worden hun ervaring. Dit virus maakt vele mensen hun leven tot een nachtmerrie.
De waarheid is dat er meer dan genoeg is voor iedereen !
Wordt je ervan bewust dat er een onuitputtelijke voorraad is in het universum.
Er is een overvloed aan creatieve ideeën, een overvloed aan energie, een overvloed aan liefde, een overvloed aan vreugde.
Het leven hoort overvloedig te zijn. Er is geen beperking.

Je moet weten dat als nu iedereen deze principes gaat toepassen, vanuit hun hart gaan leven en gaan voor wat ze willen, dan gaan ze niet allemaal voor hetzelfde.
Niet iedereen wil een BMW, niet iedereen wil dezelfde persoon, dezelfde ervaringen, dezelfde kleren, dezelfde.....vul maar in.
Er is genoeg voor iedereen. Als je dat gelooft, als je dat inziet en als je ernaar handelt dan zal het voor jou uitkomen.
Beperk jezelf niet, stel je behoeften niet minder hoog alleen maar omdat je niet gelooft in je eigen mogelijkheden.
Wees naarmate je er de dingen kan uitkiezen die je wilt, geboeid door de verscheidenheid van je realiteit. Vreugde, liefde, welvaart, geluk, gezondheid liggen voor het grijpen.
Wees doelbewust, prijs en zegen en wees dankbaar voor de dingen om je heen. En als er iets is dat je wilt, denk er dan aan, laat het tot je doordringen, raak er volledig van vervuld, maak van deze waarheid gebruik, spreek erover, schrijf het neer, breng je ermee in overeenstemming en maak het tot je realiteit.
En wat betreft de dingen die je niet wilt : Verspil je energie er niet aan door erover te klagen, spreek er niet over, schrijf het niet op, voeg je niet bij groepen die zich daar zorgen over maken.

Keer je aandacht af van dingen die je niet wilt en richt je onverdeelde aandacht op die dingen die je wel wilt.

Geen opmerkingen: