woensdag 6 juni 2007

5. DANKBAARHEID - VISUALISATIE

Ik wil het nu hebben over 2 zeer belangrijke dingen die nodig zijn om je leven te beginnen veranderen.
Het eerste is Dankbaarheid.
Wees dankbaar voor al het goede in je leven, dan zal het goede van het leven nog meer naar je toestromen.
Begin met het maken van een lijst van dingen waarvoor je dankbaar bent. Begin daarmee want dat wijzigt je energie. Je begint je denken te veranderen.
Want voor je deze oefening doet focus je je misschien vooral op wat je niet hebt of op je klachten of op wat het probleem ook is.
Als je deze oefening doet begin je je in een andere richting te bewegen. Je begint je dankbaar te voelen voor al die dingen waar je je goed door voelt.

Dankbaarheid is absoluut dé manier om meer in je leven te laten komen.
Het gevoel van dankbaarheid is echt belangrijk en het is een goede en krachtige oefening om elke ochtend wanneer je wakker bent en voordat je opstaat 'Dank U' te zeggen. Dankbaar te zijn voor al het goede in je leven.
Het lijstje dat je gemaakt hebt af te gaan.... en er niet zomaar routineus aan denken hé, of dat routineus overlopen.... maar dat echt tot je laten doordringen en de gevoelens van dankbaarheid te voelen.
Want van zodra je dankbaar bent voor wat je al hebt ga je meer goede dingen aantrekken waarvoor je dan weer dankbaar kunt zijn.
En je dankt niet alleen voor wat je al hebt, je dank ook voor wat je hebben wilt. Je dankt alsof het al werkelijkheid is.

Het tweede zeer belangrijke hulpmiddel om meer in je leven te brengen is : Visualisatie.
En dit is een zo groot en krachtig iets dat ik niet genoeg kan benadrukken hoe belangrijk dit is.
Visualisatie werd al gebruikt door de Nasa tijdens het apollo-programma. Later, in de jaren '80, werd het ook gebruikt in het trainingsprogamma van Olympische atleten. Ook nu nog trouwens.
Toen men indertijd atleten aansloot op allerlei gesofisticeerde bio-feedback apparatuur en men vroeg hen om in hun geest, en enkel in hun geest, bvb hun nummer te lopen, dan zag men dezelfde activiteit, in dezelfde spieren, in dezelfde volgorde, als wanneer men dat daadwerkelijk deed op de baan.
De geest merkt geen verschil tussen het echt doen en de repetitie.

Als je aan het visualiseren bent, als je in je geest de film aan het afspelen bent, denk dan altijd, sta dan altijd en alleen stil bij het eindresultaat.
Een voorbeeld : kijk eens naar de achterkant van je handen. Nee serieus, kijk allemaal naar de achterkant van je handen....naar je vingers....je nagels.....kijk meer in detail....naar de lijnen in je huid.....de sproeten.....de bloedvaten....neem al die details in je op.....en net voor je je ogen sluit zie je diezelfde handen zich wikkelen rond het stuur van die auto die je altijd al wou.

Dit is een ervaring zo echt, zo echt in het moment, dat het voelt alsof je al hebt.
En dat is al eerder gezegd hé : Het is niet alleen de film, niet alleen de gedachte, maar ook het gevoel dat werkelijk aantrekking creëert.
Want je kan natuurlijk wel positieve gedachten hebben en visualiseren wat je wilt en denken dat dat genoeg is, maar als je je daarbij niet weldadig voelt, liefdevol, vreugdevol, dankbaar, dan volstaat dat niet om aantrekking te creëren.
Dit is waar de Wet van Aantrekking werkelijk in actie treedt. Plaats jezelf in de gevoelsplaats om werkelijk in bvb die auto te zitten.
Ga niet van : "Oh ik wou dat ik dit of dat kon hebben", of "ooit zal ik hebben", want daar gaat een zeer bepaald gevoel mee gepaard.
Dat is niet het NU !
Dat is in de toekomst. En als dat gevoel in de toekomst blijft dan zal dat altijd de toekomst zijn.
Voel de vreugde, voel het geluk..... En hoe onnozel het ook lijkt om alleen in je stille kamer te zitten visualiseren en te gaan van "Yihaaaa". Doe dat !
En nu zijn er mensen die denken : Komaan zeg, moet dat nu echt ?
Wel, hoe graag wil je verandering ?

Dat gevoel en dat zien zal een doorgang beginnen maken door dewelke de kracht van het universum zich zal beginnen uitdrukken.
Het is niet aan ons om erachter te zien te komen hoe.
Het komt vanzelf vanuit de toewijding voor en het geloof in het wat.
Het hoe is het domein van het universum. Dat kent altijd de kortste, snelste, meest harmonieuze weg naar jou.
Als je het aan het universum overlaat zal je versteld staan en verbaasd zijn over wat je geleverd wordt.
Wees je bewust van je potentieel om jouw werkelijkheid te creëren, gebruik je verbeeldingskracht, fantaseer, want wat jij fantaseert is op een hoger niveau reeds werkelijkheid.
Via het proces van visualisatie leidt het tot een nieuwe materialisatie.
De kracht om in jouw werkelijkheid te creëren doelbewust in te zetten is uitermate plezierig en de resultaten bijzonder aangenaam.

Wat er echter vaak gebeurt is dat mensen dit horen (of lezen) en ze beginnen dat ook te doen. En ze doen dat vaak een tijdje, en ze zijn er goed in, en ze zijn opgewonden want dit "geheim" gaat hun leven veranderen.....
En dan blijven de resultaten uit, en ze blijven uit en uit.... en na een tijdje geven ze het op.
En toch, en toch...onder de oppervlakte zit er iets klaar om door te breken.
Maar als je alleen maar kijkt naar het oppervlakkige resultaat en je zegt : Het werkt niet.
Weet je wat : Uw wens is mijn bevel ! en het werkt niet.

Einstein zei het al : Verbeelding is alles. Het is de voorbeschouwing van wat komen gaat.

Geen opmerkingen: